به گزارش مشرق، در روزهای گذشته بسیاری از رسانهها و تحلیلگران مسائل سیاسی در آمریکا اقدام «دونالد ترامپ» در اخراج رئیس «افبیآی» را با وقایع رسوایی «واترگیت» که به استیضاح و عزل رئیسجمهور وقت آمریکا منجر شد مقایسه کردهاند.
20 اکتبر سال 1973 «ریچارد نیکسون» در اقدامی جنجالی دادستان ویژه مأمور تحقیق درباره «رسوایی واترگیت» را از سمتش برکنار کرد. «نیکسون» در این پرونده متهم به مأمور کردن عوامل افبیآی برای ورود به ساختمان هتل واترگیت، محل استقرار ستاد انتخاباتی حزب دموکرات و کار گذاشتن دستگاههای شنود در آن بود.
تحلیلگران این حادثه را با اقدام روزهای اخیر ترامپ در اخراج رئیس «افبیآی» مقایسه و پیشبینی کردهاند که وی نیز به سرنوشت نیکسون، یعنی استیضاح و عزل دچار خواهد شد.
روزنامه نیویورکتایمز، اما در تحلیلی متفاوت روز شنبه پیشبینیهایی که معقتدند اخراج «جیمز کومی» به عزل ترامپ ختم خواهد شد را نادرست خوانده و آن را «خیالپردازی» دانسته است.
«اریک وودز اریکسون»، تحلیلگر آمریکایی در این یادداشت مینویسد: «حرفهای من را اشتباه متوجه نشوید. من از مدتها پیش درباره رئیسجمهور ترامپ نگرانی داشتهام. او میتواند در عبارتهای مختلف یک جمله حرفهای خودش را نقض کند و بعد هم درباره این تناقضات دروغ بگوید.»
وی میافزاید: «او از عمق دانشی که یک رئیسجمهور باید برخوردار باشد برخواردار نیست و ظاهراً بیش از آنکه نگران وقایع پیرامونش باشد، از آنچه در تلویزیون دربارهاش میگویند، نگران است.»
تحلیلگر نیویورکتایمز، در ادامه نوشته است: «اما بیایید واقعبین باشیم. با آنکه این اخراج بد به نظر میرسد، معقول هم بود.»
«اریکسون» به یادآوری این موضوع پرداخته که «جیمز کومی» به دلیل عملکردش در تحقیق از استفاده ایمیلهای هیلاری کلینتون به شدت مورد انتقاد سیاستمداران حزب دموکرات قرار داشته و بسیاری از کسانی که امروز از اخراج «کومی» انتقاد میکنند قبلاً خود همین درخواست را مطرح کرده بودند.
او مینویسد: «دموکراتها با آنکه امروز از اخراج (کومی) انتقاد میکنند، وقتی که او بار دیگر پرونده تحقیقات درباره ایمیلهای کلینتون را باز کرده بود، برای سرش جایزه میگذاشتند. اگر او آن موقع اینقدر بد بود، واقعاً الان اینقدر خوب شده است؟»
اریکسون استدلال کرده است زیربنای استدلالهای لیبرالها درباره احتمال استیضاح ترامپ را این باور تشکیل میدهد که اخراج «کومی» تحقیقات افبیآی درباره ارتباطات ترامپ با روسیه را معطل خواهد کرد.
وی، اما مینویسد: «استدلالهای مناسبی وجود دارند مبنی بر اینکه باور کنیم که این تحقیقات تحت تأثیر اخراج کومی قرار نخواهند گرفت. رئیس موقت افبیآی، اندرو مککیب، روز پنجشنبه قول داد که این تحقیقات بدون وقفه دنبال خواهند شد.»
او میافزاید: «به قیاس مشابه، سنا بایستی گزینه ترامپ برای جایگزینی کومی را تأیید کند و جمهوریخواهان مصمم هستند که این اداره را مستقل نگاه دارند. بیش از نیمی از جمهوریخواهان سنا درباره نحوه اخراج کامی ابراز نگرانی کردهاند. خیلی از آنها در محافل خصوصی نگرانند که ترامپ ممکن است آنها را وارد یک فاجعه انتخاباتی کند. آنها برای یک بله قربانگو در افبیآی، بله قربانگو نخواهند شد.»